vineri, 31 mai 2013

Ce cuprinde declaratia 394 conform Hotararii de Guvern nr 84/06.03.2013



Formularul 394 “ Declaratia informativa privind prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” se completeaza si se depune de catre toate persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, precum si pentru orice achizitie de bunuri sau prestare de servicii daca partenerul este, de asemeni, inregistrat in scopuri de tva.

Noutatea adusa de HG 84/06.03.2013 se refera la continutul declaratiei 394. Astfel, pe langa toate facturile care au fost emise /primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrise mentiunea  “taxare inversa” sau “TVA la incasare”, se vor declara si toate bonurile fiscale cu valoare sub 100 euro care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare.

Sursa: DGFP Valcea

DE RETINUT                                                

 Continutul declaratiei 394 
  • facturile care au fost emise/primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrise mentiunea "taxare inversa" sau "TVA la incasare"; 
  • bonurile fiscale cu valoarea sub 100 euro care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA.
____________________________________________

UPDATE: Bonurile fiscale mai mici de 100 euro nu se mai declara in 394

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu